Документирано: Туитът “Уважаеми рекламодатели в Twitter” от Елон Мъск

Тук документираме туита, който Елон Мъск публикува, след като пое управлението на Twitter. Въпреки че е насочен предимно към рекламодателите, той предоставя интересна информация за това, което Елон планира да направи с платформата.

Исках да се обърна лично към вас, за да споделя мотивите си за придобиване на Twitter.

Имаше много спекулации относно това Защо купих Twitter и какво мисля за рекламата.

Повечето от тях бяха погрешни.

Причината, поради която придобих Twitter, е, че за бъдещето на цивилизацията е важно да има общ цифров градски площад, където да се обсъждат здравословно широк кръг от убеждения, без да се прибягва до насилие. В момента съществува голяма опасност социалните медии да се разцепят на крайно десни и крайно леви ехо камери, които да генерират повече омраза и да разделят обществото ни.

В непрестанното преследване на кликвания голяма част от традиционните медии подхранват и обслужват тези поляризирани крайности, тъй като вярват, че това носи пари, но по този начин се губи възможността за диалог.

Ето защо купих Twitter. Не го направих, защото щеше да е лесно. Не го направих, за да печеля повече пари. Направих го, за да се опитам да помогна на човечеството, което обичам. И го правя със скромност, като признавам, че провалът в преследването на тази цел, въпреки най-добрите ни усилия, е съвсем реална възможност.

Въпреки това Twitter очевидно не може да се превърне в адски свят, където всичко може да бъде казано без последствия! Освен че трябва да се придържаме към законите на страната, нашата платформа трябва да бъде топла и гостоприемна за всички, където можете да избирате желаното преживяване според предпочитанията си, точно както можете да избирате например да гледате филми или да играете видеоигри, вариращи от всички възрасти до зрели.

Също така силно вярвам, че рекламата, когато е направена правилно, може да ви достави удоволствие, да ви забавлява и да ви информира; тя може да ви покаже услуга или продукт, или медицинско лечение, за които не сте знаели, че съществуват, но са подходящи за вас. За да бъде това вярно, от съществено значение е да показваме на потребителите на Twitter реклама, която е възможно най-подходяща за техните нужди. Рекламите с ниска релевантност са спам, но рекламите с висока релевантност всъщност са съдържание!

В основата си Twitter се стреми да бъде най-уважаваната рекламна платформа в света, която укрепва вашата марка и разраства вашето предприятие. Благодаря на всички, които са си партнирали с нас. Нека заедно да изградим нещо изключително.

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *